Veel gestelde vragen

Hoelang zit ik aan de huurovereenkomst vast?

De duur van de overeenkomst is een maand en wordt telkens stilzwijgend verlengd met een maand. De huurovereenkomst is daarmee per maand opzegbaar. Je zou de gitaar dus ook voor slechts 1 maand kunnen huren.

Wat wordt er bedoeld met ‘klassieke’ gitaar?

Een ‘klassieke’ gitaar, ook wel Spaanse gitaar genoemd, is een akoestische gitaar met nylon snaren. Je hebt ook akoestische gitaren met stalen snaren. Die worden ook wel Western-gitaar of steelstring-gitaar genoemd. De meeste mensen starten op een nylonsnarige gitaar omdat deze lichter speelt.

Wat wordt er bedoeld met ‘akoestische’ gitaar?

Een ‘akoestische’ gitaar, ook wel steelstring of Western-gitaar genoemd, is een gitaar met stalen snaren. Doordat er meer spanning op stalen snaren staat dan op bijvoorbeeld nylon snaren, vergt het voor je vingers in het begin iets meer doorzettingsvermogen.

Voldoet de kwaliteit van de gitaar aan de eisen van de muziekschool of van een gitaardocent?

Goed gereedschap is het halve werk. Alle moeite die jij steekt in het gitaarspelen moet er dubbel en dwars uitkomen. Al onze gitaren worden vooraf geïnspecteerd en afgesteld zodat jij direct aan de slag kan op een instrument die zowel lekker klinkt als uitstekend bespeelbaar is. Gitaardocenten bestempelen onze gitaren dan ook als uitstekend (studie-)instrument.

Hebben jullie ook gitaren voor kinderen?

Jazeker, de klassieke gitaar hebben wij ook in kindermaten. Onderstaand een overzicht met daarbij richtlijnen voor de leeftijd. Laat je bij twijfel adviseren!

 
Model Mensuurlengte Leeftijd (gemiddeld)
1/2 gitaar (klassiek)  52 cm  6 – 8 jaar
3/4 gitaar (klassiek)  58 cm  9 – 10 jaar
4/4 gitaar (klassiek)  65 cm  vanaf 10 jaar

Hoe wordt de betaling van de huur geregeld?

Bij aanvang van de huren betaal je de borgsom en 1 maand huur. Dit kan online per iDeal of bankoverschrijving. Bij verlenging van de huurovereenkomst wordt de huursom per automatisch incasso geïncasseerd.

Moet ik na 6 maanden beslissen of ik de gitaar koop?

Nee. Je mag zo lang of zo kort huren als u zelf wilt. Bij eventuele aanschaf wordt er echter maximaal zes maanden huur op de verkoopprijs in mindering gebracht. Wij seinen je daarom ook in als u zes maanden heeft gehuurd zodat u desgewenst maximaal van bovenstaande regel kunt profiteren.